31 marca 2013

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Składniki:

królik-około 1 kg

boczek 0,5 kg

wątróbka drobiowa- 30 dag

marchew

seler

pietruszka

2 cebule

czerstwa bułka

2 jajka

buka tarta

 

 

Przyprawy:

 sól

pieprz

 gałka muszkatołowa



Królika ugotować z boczkiem,osobno ugotować warzywa.Cebulę zeszklić,dodać na 4 minuty wątróbkę,odstawić. Królika obrać,boczek pokroić w kostkę.Zmielić dwukrotnie królika,boczek,warzywa,wątróbkę,oraz bułkę namoczoną w mleku.Dodać dwie łyżki bułki tartej oraz jajka,wymieszać.Masę doprawić i przełożyć do foremek.Wierzch posmarować białkiem oraz obłożyć kawałkami słoniny.Piec około 1.5 godziny na 180 stopni

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz