13 maja 2013

Boczniaki z dipem ,z suszonych pomidorów,oliwek,mozzarelli

    Podobno Polska jest jednym z największych producentów pieczarek ,boczniaków oraz... grzybów mun ,w Europie. Warto skorzystać z rodzimego potencjału. Danie wykonane "na jednej nodze" w przyczepie campingowej, okazało się zadziwiająco satysfakcjonujące.

Składniki:

Opakowanie boczniaków

Bułka tarta 

3 jajka

Olej do smażenia

sól,pieprz

Dip:

Suszone pomidory-3/4 sztuki

Pół  świeżego pomidora

Pół mozzarelli

8 oliwek

Por

Mała papryczka pepperoni

Ogórek gruntowy 3 sztuki

Jogurt Bałkański

Sól,pieprz

Wszystkie składniki dipu miksujemy,wstawiamy do lodówki. Boczniaki panierujemy w jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor. Dip podawać z boczniakami. Fajna przekąska na gorące popołudnie.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Mniam, przepadam za boczniakami ;) A ten dip - musiał być przepyszny! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie pysznie polecam i pozdrawiam!!!!

    OdpowiedzUsuń