22 maja 2013

Pierogi ruskie z kozim serem

     Pierogi ruskie jakie są ,wie każdy. Przyznam jednak ,że smak pierogów z kozim serem całkowicie zawładnął moim podniebieniem.Następnym razem,robiąc pierogi, być może z krowiego sera,będę wybredna:)

Składniki na farsz

-duża cebula

-800 g ziemniaków

-około 300/400 gram sera koziego białego

 

Ciasto:

http://antykiwkuchni.blogspot.com/2013/05/pierogi-ze-szpinakiem-i-kozim-serem-od.html 

 

 

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy, dodajemy zeszkloną cebulę oraz ser kozi.Doprawiamy solą i pieprzem, ugniatamy na elastyczne purre.

Ciasto na pierogi przygotowujemy ,z wyżej wymienionego linku,dalsze wskazówki również dotyczą gotowania pierogów.

Procedura jest taka sama jak z pierogami ze szpinakiem 

i kozim serem.

 

 Smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz