13 maja 2013

Tagliatelle z sosem śmietanowo pieczarkowym, z szynką wędzoną

Proste danie na szybki obiad:)

Składniki:

Makaron tagliatelle

Opakowanie pieczarek

Masło

Śmietana

Szynka ze schabu,wędzona kilka plastrów(kupna bądź domowej roboty)

Kostka rosołowa-pół

Pieprz

Sól

Natka pietruszki


Makaron gotujemy al dente.Na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy obrane pieczarki,smażymy. Gotujemy wodę w czajniku,zalewamy pół kostki rosołowej kilkoma łyżkami wrzątku. Następnie rozpuszczoną kostkę rosołową,mieszamy ze śmietaną.Sos dodajemy na patelnię miksujemy blenderem, doprawiamy,dodajemy natkę pietruszki .Na osobnej patelni podsmażamy wędzone plastry szynki,dodajemy do sosu,mieszamy,podajemy z makaronem.

 


 



Smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz