9 lutego 2014

Makaron spaghetti,wraz z pesto z bazylii oraz rukoli,podany z krewetkami

     Makaron spaghetti,nieco inaczej niż zazwyczaj jest podawany na moim stole.Efekt jak najbardziej pożądany, dzięki pesto własnej roboty.Rukola,bazylia,orzeszki pinii,dobra oliwa....Na to wszystko krewetki na winie.Nie mogło wyjść źle:)



Składniki:

1/3 opakowania makaronu do spaghetti

garstka orzeszków pinii

2 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

sok z połowy cytryny

spora garść rukoli oraz bazylii

sól, pieprz

 

     Makaron spaghetti gotujemy al dente, odstawiamy przelany zimną wodą. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki, miksujemy. Gdyby masa wyszła zbyt zwarta można dodać odrobinę wody lub oliwy. Smakujemy i doprawiamy,gdyby pesto było zbyt mdłe ,lub mało wyraziste.Wrzucamy makaron na patelnię, dodajemy pesto i chwile smażymy.Na osobnej patelni przyrządzamy krewetki.Podajemy razem.

Nie chcę ponawiać ,jak przygotować krewetki,w związku z czym wstawiam link:)


http://antykiwkuchni.blogspot.com/2013/12/krewetki-na-biaym-winiez-czosnkiem-i.html



Smacznego!!!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz