19 kwietnia 2013

Rizotto ,kura, curry,ananas

Składniki:

2 torebki ryżu

Podwójna pierś z kury

Puszka ananasów

Pietruszka zielona

Olej

Curry

Kurkuma

Marynata pikantna KAMIS 

Sól

Pieprz

Danie bardzo szybkie i lekkostrawne:)

Ryż gotujemy z dodatkiem kurkumy i curry, osiągniemy efekt jak z szafranem,czyli na żółto.

Kurczaka kroimy na kawałki.Do naczynia wsypujemy pól opakowania marynaty pikantnej Kamis, kurczaka,  mieszamy   z 2 łyżkami oleju.Całość przekładamy na patenie,smażymy. Jeżeli kurczak jest za mało ostry dosypujemy marynaty.Dodajemy na patelnie ugotowany ryż i odsączone ananasy,chwilę smażymy i podlewamy syropem z ananasów.Doprawiamy-danie powinno mieć trzy wiodące smaki-słodki, ostry, lekko słony.Do gotowej potrawy dodajemy sporą garść natki pietruszki.

Smacznego!!!

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz