7 kwietnia 2013

Spagettii ze szpinakiem,orzechami włoskimi, brokułem,suszonymi pomidorami,porem i kaparami

Składniki:


Makaron spagetti
Szpinak mrożony
Czosnek-  2 ząbki
Garść orzechów włoskich
Brokuł
Kapary- 3 łyżki
Pół słoiczka suszonych pomidorów
Śmietana
Mały jogurt naturalny
Kostka rosołowa
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa -łyżeczka
Jajka sadzone

  Makaron gotujemy al-dente.Brokuły gotujemy ,dzielimy na małe różyczki.Szpinak przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Orzechy włoskie siekamy i prażymy je na suchej patelni,do momentu,aż zaczną wydawać zapach.
Por kroimy drobno, suszone pomidory kroimy na paski,smażymy chwilę,dodajemy kapary, orzechy oraz czosnek.Następnie,dodajemy przygotowany wcześniej szpinak,oraz brokuły.Dusimy całość przez chwilę.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody,następnie mieszamy ze śmietaną ,jogurtem oraz gałką.Śmietanowy sos wlewamy na patelnie,doprawiamy,dusimy chwilę.
Można podać wraz z jajkiem sadzonym.

Smacznego!!!!


2 komentarze: