5 kwietnia 2013

Tagliatelle agli spinachi z sosem z boczniaków, ajvara,brokułów,papryki z odrobiną szpinaku oraz pora

Składniki:

Makaron tagliatelle ze szpinakiem(zielony makaron z mąki z pszenicy durum)

Połowa opakowania boczniaków- około 120 gram

Por- połowa białej części

Brokuł lekko podgotowany

Papryka

Czosnek-1 ząbek

Mały słoik pasty Ajvar ( lub połowa dużego 750 ml)

Szpinak "brykiet"- 3 kostki

Sos sojowy 

Olej

Sól

 

 

Makaron gotujemy al dente. Kroimy paprykę w kostkę,boczniaki w paski,por w krążki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy,dodajemy szpinak,podlewamy sosem sojowym. W między czasie,gotujemy brokuł. Po ugotowaniu, kroimy różyczki na mniejsze części.Kiedy zawartość patelni przestanie być surowa, dodajemy brokuł, ząbek czosnku oraz pastę ajvar. Całość doprawiamy solą, dusimy pod przykryciem około 10 min na wolnym ogniu.

Smacznego!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz