13 czerwca 2013

Botwinka z imbirem

Botwinka,czyli danie z niczego,lekkostrawna i dietetyczna, idealna na gorące dni:)

Składniki:

Pęczek botwinki z własnego ogródka

5 ziemniaków

Około litr wywaru z jarzyn

Pęczek koperku


Jogurt naturalny-szklanka

Sok z cytryny

Niecała łyżeczka mielonego imbiru

Sól, pieprz

 

Ziemniaki kroimy w kostkę, siekamy botwinkę,wrzucamy do garnka z bulionem,doprawiamy,gotujemy.Pod koniec gotowania ,kiedy ziemniaki są prawie ugotowane,dodajemy posiekany koperek.Kiedy botwinka wystygnie, mieszamy ze szklanką jogurtu naturalnego.Dodajemy sok z cytryny( ilość wedle uznania,nie może być za kwaśne). Smacznie i lekko:)

 

 

 

 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz