7 lipca 2013

Fasolka po bretońsku inaczej, z cukinią i szuszonymi pomidorami

Mix fasolki po bretońsku i lecza,szybko i syto:)



Składniki:


-2 puszki fasolki białej

-2 puszki pomidorów

-3 małe cukinie

-duża cebula

-kiełbasa 4 sztuki

-koncentrat pomidorowy

-kilka suszonych pomidorów

-olej

-majeranek,cząber, sól, pieprz




    Cukinie kroimy drobno,smażymy,dodajemy posiekaną cebulę.Pozostawiamy na patelni do momentu,aż cukinia będzie miękka.Dodajemy drobno posiekaną kiełbasę,dusimy całość pod przykryciem kilka minut,następnie dodajemy pomidory w puszce,suszone pomidory drobno posiekane ,oraz 3 łyżki koncentratu pomidorowego,przyprawiamy dusimy.Na koniec dodajemy odsączoną fasolkę,chwilkę podgrzewamy.Całość można doprawić ziołami prowansalskimi, cząbrem, majerankiem, wedle gustu.












Smacznego!!!!!!!!!!!!!!

5 komentarzy:

  1. kupiłaś mnie tą potrawą! fasolkę uwielbiam, a w takim wydaniu to już muszę wypróbować! świetny przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały przepis. Koniecznie muszę spróbować, tylko czy cukinia nie rozgotuje się wrzucona na początku? Przy okazji zapraszam na moje forum: forum.e-antyki.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Cukinia lekko się poddusi,a reszta produktów typu fasolka w puszce ,są pół-produktami tak naprawdę i wymagają krótkiej obróbki termicznej.W związku z czym cukinia nie zdąży się rozciapać do końca:)Polecam

    OdpowiedzUsuń