2 stycznia 2014

Uszka z grzybami

      Uszka z grzybami to jedna z moich ulubionych potraw, zdarza mi się je zrobić w ciągu roku ,nie tylko na Święta. Przepis jest bardzo prosty a ciasto identyczne jak na pierogi.



Składniki na farsz:


połowa litrowego słoika suszonych grzybów, oczywiście z pewnego źródła

cebula

bułka tarta

olej

sól,pieprz

jako

 

Ciasto:


http://antykiwkuchni.blogspot.com/2013/05/pierogi-ze-szpinakiem-i-kozim-serem-od.html



   Grzyby namaczamy na noc,następnego dnia gotujemy je 1,5 godziny.Cebule smażymy na patelni, ugotowane grzyby rozdrabniamy blenderem,łączymy z usmażoną cebulą. Dodajemy trochę bułki tartej oraz jajko,mieszamy i doprawiamy.Farsz jest gotowy. Jak uporać się z ciastem zamieściłam w linku.Uszka należy gotować chwilę dłużej od wypłynięcia ,niż pierogi. Smacznego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz