W naszych warunkach klimatycznych rośnie słabo-owoce nie dorastają wielkością tym ,które są dostępne w sklepach.Być może,w szklarniach efekt jest lepszy. Pochodzi z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii.
Z bakłażanów,wydrążamy łyżką środki.Miąższ kroimy w kostkę.Na patelnie,wrzucamy mięso mielone,chwilę smażymy.Dodajmy cebulę,drobno pokrojone boczniaki oraz bakłażany.Całość doprawiamy i dusimy kilka minut.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy(lub wcześniej świeże pomidory)oraz drobno posiekany czosnek,mieszamy.
Nakładamy farsz do bakłażanów,posypujemy serem żółtym oraz serem feta.Zapiekamy około 40 minut ,na 160 stopni.
O! Coś dla mnie! Lubię faszerowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńPolecam i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń