Pasztet z królika
Pasztet z królika
Składniki:
królik-około 1 kg
boczek 0,5 kg
wątróbka drobiowa- 30 dag
marchew
seler
pietruszka
2 cebule
czerstwa bułka
2 jajka
buka tarta
Przyprawy:
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Królika ugotować z boczkiem,osobno ugotować warzywa.Cebulę zeszklić,dodać na 4 minuty wątróbkę,odstawić. Królika obrać,boczek pokroić w kostkę.Zmielić dwukrotnie królika,boczek,warzywa,wątróbkę,oraz bułkę namoczoną w mleku.Dodać dwie łyżki bułki tartej oraz jajka,wymieszać.Masę doprawić i przełożyć do foremek.Wierzch posmarować białkiem oraz obłożyć kawałkami słoniny.Piec około 1.5 godziny na 180 stopni
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz