Placki z cukinii,z koperkiem i cebulą
Przepis podglądnięty w jednym z programów kulinarnych, okazał się ratunkiem na urodzaj cukinii.Warzywo to składa się w większości z wody,jest mało kaloryczne i stanowi świetną alternatywę dla ziemniaków,które mają dużo węglowodanów.
Składniki:
Średnia cukinia
Cebula
Koperek
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
Mąka-5 łyżek
Olej do smażenia
Przyprawy-sól,pieprz
Cukinie ścieramy na tarce,dodajemy niepełną łyżkę soli,mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Odciskamy sok z cukinii,dodajemy posiekaną cebulę,koperek,2 łyżki jogurtu naturalnego,2 jajka oraz mąkę.Całość mieszamy oraz doprawiamy.Smażymy na złoty kolor,na mocno rozgrzanym oleju.
Smacznego!!!
Jakie złociste te placuszki. Bardzo apetycznie wyglądają :))
OdpowiedzUsuńPolecam i pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń