27 marca 2013

Wegetariańskie-chiński makaron z warzywami z patelni

Składniki:

1/3 opakowania makaronu chińskiego Tao-Tao

sos sojowy ciemny

sos sojowy z chilli

marchew

fasolka szparagowa-garść obgotowana

mała papryka czerwona

jedna papryczka peperoni

kilka suszonych pomidorów

pół małej cukinii

bazylia

tymianek

opcjonalnie szczypiorek

Warzywa kroimy drobno,marchew w plastry i podsmażamy na patelni.Najpierw wrzucamy marchew,kiedy wokół marchwi pojawiają się bąbelki z soku, który wypuszcza,dorzucamy paprykę,chwilę smażymy,dodajemy cukinię pokrojoną w drobniutkie krążki.Dodajemy resztę. Całość dusimy na patelni podlewając sosami sojowymi,dodajemy przyprawy.Kiedy wszystkie warzywa są gotowe,w osobnym garnku zalewamy makaron wrzątkiem,odcedzamy po 5 minutach i dodajemy na patelnię,mieszamy całość.

Smacznego!!!!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz