Wegetariańskie-chiński makaron z warzywami z patelni
Składniki:
1/3 opakowania makaronu chińskiego Tao-Tao
sos sojowy ciemny
sos sojowy z chilli
marchew
fasolka szparagowa-garść obgotowana
mała papryka czerwona
jedna papryczka peperoni
kilka suszonych pomidorów
pół małej cukinii
bazylia
tymianek
opcjonalnie szczypiorek
Warzywa
kroimy drobno,marchew w plastry i podsmażamy na patelni.Najpierw
wrzucamy marchew,kiedy wokół marchwi pojawiają się bąbelki z soku, który
wypuszcza,dorzucamy paprykę,chwilę smażymy,dodajemy cukinię pokrojoną w
drobniutkie krążki.Dodajemy resztę. Całość dusimy na patelni podlewając sosami
sojowymi,dodajemy przyprawy.Kiedy wszystkie warzywa są gotowe,w osobnym
garnku zalewamy makaron wrzątkiem,odcedzamy po 5 minutach i dodajemy na
patelnię,mieszamy całość.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz