Tagliatelle agli spinachi z sosem z boczniaków, ajvara,brokułów,papryki z odrobiną szpinaku oraz pora
Składniki:
Makaron tagliatelle ze szpinakiem(zielony makaron z mąki z pszenicy durum)
Połowa opakowania boczniaków- około 120 gram
Por- połowa białej części
Brokuł lekko podgotowany
Papryka
Czosnek-1 ząbek
Mały słoik pasty Ajvar ( lub połowa dużego 750 ml)
Szpinak "brykiet"- 3 kostki
Sos sojowy
Olej
Sól
Makaron gotujemy al dente. Kroimy paprykę w kostkę,boczniaki w paski,por w krążki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy,dodajemy szpinak,podlewamy sosem sojowym. W między czasie,gotujemy brokuł. Po ugotowaniu, kroimy różyczki na mniejsze części.Kiedy zawartość patelni przestanie być surowa, dodajemy brokuł, ząbek czosnku oraz pastę ajvar. Całość doprawiamy solą, dusimy pod przykryciem około 10 min na wolnym ogniu.
Smacznego!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz