Boczniaki z dipem ,z suszonych pomidorów,oliwek,mozzarelli
Podobno Polska jest jednym z największych producentów pieczarek ,boczniaków oraz... grzybów mun ,w Europie. Warto skorzystać z rodzimego potencjału. Danie wykonane "na jednej nodze" w przyczepie campingowej, okazało się zadziwiająco satysfakcjonujące.
Składniki:
Opakowanie boczniaków
Bułka tarta
3 jajka
Olej do smażenia
sól,pieprz
Dip:
Suszone pomidory-3/4 sztuki
Pół świeżego pomidora
Pół mozzarelli
8 oliwek
Por
Mała papryczka pepperoni
Ogórek gruntowy 3 sztuki
Jogurt Bałkański
Sól,pieprz
Wszystkie składniki dipu miksujemy,wstawiamy do lodówki. Boczniaki panierujemy w jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor. Dip podawać z boczniakami. Fajna przekąska na gorące popołudnie.
Smacznego!!!
Mniam, przepadam za boczniakami ;) A ten dip - musiał być przepyszny! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPysznie pysznie polecam i pozdrawiam!!!!
OdpowiedzUsuń