Fasolka po bretońsku inaczej, z cukinią i szuszonymi pomidorami
Mix fasolki po bretońsku i lecza,szybko i syto:)
Składniki:
-2 puszki fasolki białej
-2 puszki pomidorów
-3 małe cukinie
-duża cebula
-kiełbasa 4 sztuki
-koncentrat pomidorowy
-kilka suszonych pomidorów
-olej
-majeranek,cząber, sól, pieprz
Cukinie kroimy drobno,smażymy,dodajemy posiekaną cebulę.Pozostawiamy na patelni do momentu,aż cukinia będzie miękka.Dodajemy drobno posiekaną kiełbasę,dusimy całość pod przykryciem kilka minut,następnie dodajemy pomidory w puszce,suszone pomidory drobno posiekane ,oraz 3 łyżki koncentratu pomidorowego,przyprawiamy dusimy.Na koniec dodajemy odsączoną fasolkę,chwilkę podgrzewamy.Całość można doprawić ziołami prowansalskimi, cząbrem, majerankiem, wedle gustu.
Smacznego!!!!!!!!!!!!!!
Ciekawa odmiana :)
OdpowiedzUsuńkupiłaś mnie tą potrawą! fasolkę uwielbiam, a w takim wydaniu to już muszę wypróbować! świetny przepis
OdpowiedzUsuńPolecam drogie Panie!!!!!
UsuńWspaniały przepis. Koniecznie muszę spróbować, tylko czy cukinia nie rozgotuje się wrzucona na początku? Przy okazji zapraszam na moje forum: forum.e-antyki.com
OdpowiedzUsuńCukinia lekko się poddusi,a reszta produktów typu fasolka w puszce ,są pół-produktami tak naprawdę i wymagają krótkiej obróbki termicznej.W związku z czym cukinia nie zdąży się rozciapać do końca:)Polecam
OdpowiedzUsuń