Rizotto ,kura, curry,ananas
Składniki:
2 torebki ryżu
Podwójna pierś z kury
Puszka ananasów
Pietruszka zielona
Olej
Curry
Kurkuma
Marynata pikantna KAMIS
Sól
Pieprz
Danie bardzo szybkie i lekkostrawne:)
Ryż gotujemy z dodatkiem kurkumy i curry, osiągniemy efekt jak z szafranem,czyli na żółto.
Kurczaka kroimy na kawałki.Do naczynia wsypujemy pól opakowania marynaty pikantnej Kamis, kurczaka, mieszamy z 2 łyżkami oleju.Całość przekładamy na patenie,smażymy. Jeżeli kurczak jest za mało ostry dosypujemy marynaty.Dodajemy na patelnie ugotowany ryż i odsączone ananasy,chwilę smażymy i podlewamy syropem z ananasów.Doprawiamy-danie powinno mieć trzy wiodące smaki-słodki, ostry, lekko słony.Do gotowej potrawy dodajemy sporą garść natki pietruszki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz