Tagliatelle z sosem śmietanowo pieczarkowym, z szynką wędzoną
Proste danie na szybki obiad:)
Składniki:
Makaron tagliatelle
Opakowanie pieczarek
Masło
Śmietana
Szynka ze schabu,wędzona kilka plastrów(kupna bądź domowej roboty)
Kostka rosołowa-pół
Pieprz
Sól
Natka pietruszki
Makaron gotujemy al dente.Na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy obrane pieczarki,smażymy. Gotujemy wodę w czajniku,zalewamy pół kostki rosołowej kilkoma łyżkami wrzątku. Następnie rozpuszczoną kostkę rosołową,mieszamy ze śmietaną.Sos dodajemy na patelnię miksujemy blenderem, doprawiamy,dodajemy natkę pietruszki .Na osobnej patelni podsmażamy wędzone plastry szynki,dodajemy do sosu,mieszamy,podajemy z makaronem.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz