12 czerwca 2013

Młoda kapusta z serem Lazur

Młoda kapusta,powiew lata i ...diet,wielu rozmaitych.Nie ma tego złego,czyli sposób na ożywienie nudnego dania,młoda kapusta z pomidorami i koperkiem,przełamana wyrazistym smakiem sera typu Lazur.

 

Składniki:

Młoda kapusta,główka

Koperek

Papryka

Puszka krojonych pomidorów,lub kilka soczystych pomidorów

Koncentrat pomidorowy,3 łyżki

Kostka rosołowa,dwie sztuki 

Śmietana-szklanka

Sól, pieprz

Ser Lazur

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do dużego garnka wraz z pokrojoną papryką,gotujemy około 10 minut,dodajemy pomidory,koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe,dusimy.

Pod koniec gotowania dodajemy koperek,odstawiamy z ognia kiedy kapusta jest miękka.Kiedy danie lekko wystygnie dodajemy śmietanę, doprawiamy.Podajemy z serem Lazur,lub innym wyrazistym serem.

 

 

Smacznego!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz