Młoda kapusta z serem Lazur
Młoda kapusta,powiew lata i ...diet,wielu rozmaitych.Nie ma tego złego,czyli sposób na ożywienie nudnego dania,młoda kapusta z pomidorami i koperkiem,przełamana wyrazistym smakiem sera typu Lazur.
Składniki:
Młoda kapusta,główka
Koperek
Papryka
Puszka krojonych pomidorów,lub kilka soczystych pomidorów
Koncentrat pomidorowy,3 łyżki
Kostka rosołowa,dwie sztuki
Śmietana-szklanka
Sól, pieprz
Ser Lazur
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do dużego garnka wraz z pokrojoną papryką,gotujemy około 10 minut,dodajemy pomidory,koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe,dusimy.
Pod koniec gotowania dodajemy koperek,odstawiamy z ognia kiedy kapusta jest miękka.Kiedy danie lekko wystygnie dodajemy śmietanę, doprawiamy.Podajemy z serem Lazur,lub innym wyrazistym serem.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz