15 marca 2014

Roladka drobiowa z brokułem i serem

    Ostatnio tyle się dzieje ,że głowę noszę w reklamówce z Biedronki, aby nie zgubić jej w tym biegu.A i tak, różnie to może być:) Na wybitnie wykwintne gotowanie, również czas się obraził i uciekł. Roladki -prostota aż do bólu,ale....Zawsze jakieś "ale". Po prostu dobre na zimno oraz na ciepło:)


Składniki:

pierś z kurczaka

brokuł

sos serowy (znanej firmy na literę K), 

śmietana

czosnek

sól,pieprz

oliwa

ser typu lazur


     Kurczaka rozbijamy bardzo cieniutko.Brokuł gotujemy w osolonej wodzie kilka minut,odcedzamy.Brokuł delikatnie rozdrabniamy widelcem, dodajmy sos serowy,posiekany ząbek czosnku,4 łyżki śmietany,przyprawy i dusimy około 2 minuty, często mieszając.W roladki wsadzamy farsz, dodajmy sera typu lazur lub innego z niebieską pleśnią.Następnie spinamy wykałaczką roladki i smażymy na złoty kolor. I tyle;)




2 komentarze:

  1. Wyszły idealne - ale narobiłaś mi ochoty na takie roladki! <3 A przy odrobinie wolnego czasu zapraszam w moje skromne progi. :)

    OdpowiedzUsuń